20 de enero de 2011

Gall d'indi de Nadal (per a 10 persones)

Ingredients:

1 Gall d’Indi de 5 kilos
250 g d’oli d’oliva
1 cullerada de llard
1 trufa
200 g de panses de corinto
150 g de pinyons
200 g de prunes
8 salxitxes
1 tira de cansalada virada
500 g de tomàquets
300 g de ceba
1 cabeça d’alls
1 farcell d’herbes
250 g de conyac
Sal i pebre

Temps de preparació:

5 hores aprox.

Sugeriments:

Aquest paó el servirem a taula sencer, i el tallarem amb un ganivet llarg i fi.

Preparació:

S’agafa el paó sencer i ben net se li posa sal, oli i pebre per damunt. Als pits s’introdueixen les panses mullades abans amb conyac i la trufa.

A l’interior del paó hi posarem una cullerada sopera de sal, fregant bé tot l’interior. Després afegirem una cullerada de llard i farem el mateix.

Introduirem les prunes, les salxitxes, la cansalada, els pinyons, les prunes i les herbes.

En una safata de forn hi posarem una mica d’oli i mitja cullerada de llard, i el paó tot farcit. Ho introduirem al forn a 180 graus durant unes 5 hores, fins que sigui ben cuit i ros.

Quan fa tres hores que està al forn, es ruixa amb el conyac, i 5 minuts després s’afegeixen els tomàquets, l’all i la ceba trossejats. Si veiem que s’enrosseig massa el tapem amb paper de plata i baixem el foc. Hem de vigilar que no es quedi sense suc, i si es queda hem d’afegir aigua o fumet de pollastre.




No hay comentarios:

Publicar un comentario