Ingredients:
1 quart de gallina
1 quart de pollastre
250 g de galets de Nadal4 ossos d’espinada de porc
1 tros costella de vedella
1 os genoll de vedella
1 os de pernil
150 g morro de porc
mig peu de porc250 g carn picada (pilota)
1 ou
1 botifarra negra
2 patates
100 g mongeta seca cuita1 manat d’herbes de brou (pastanaga, api, porro, nap, xirivia i una fulla de col)
Sal
3 hores aprox.
Recomanacions:
Per fer la pilota es barreja la carn amb un ou, un all, julivert i sal.
Preparació:
Posarem una olla al foc amb 5 litres d’aigua i una cullerada de sal. Quan l’aigua bulli tirarem a dintre tots els ingredients, menys la pilota i la botifarra negra.
Quan faci mitja hora que bulli, hi afegirem la pilota i la botifarra negra. Ho deixarem bullir durant una hora més.
Es separa la carn de l’olla i la verdura en una safata amb una mica de brou per a mantenir l’escalfor.
El brou es cola, i es torna a posar al foc, i quan comenci a bullir, s’hi tiren els galets de nadal, i els deixem bullir durant 8 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario