20 de enero de 2011

Brou de Nadal (per a 4 persones)

Ingredients:

1 quart de gallina
1 quart de pollastre
250 g de galets de Nadal
4 ossos d’espinada de porc
1 tros costella de vedella
1 os genoll de vedella
1 os de pernil
150 g morro de porc
mig peu de porc
250 g carn picada (pilota)
1 ou
1 botifarra negra
2 patates
100 g mongeta seca cuita
1 manat d’herbes de brou (pastanaga, api, porro, nap, xirivia i una fulla de col)
Sal

Temps de preparació:

3 hores aprox.

Recomanacions:

Per fer la pilota es barreja la carn amb un ou, un all, julivert i sal.

Preparació:

Posarem una olla al foc amb 5 litres d’aigua i una cullerada de sal. Quan l’aigua bulli tirarem a dintre tots els ingredients, menys la pilota i la botifarra negra.

Quan faci mitja hora que bulli, hi afegirem la pilota i la botifarra negra. Ho deixarem bullir durant una hora més.

Es separa la carn de l’olla i la verdura en una safata amb una mica de brou per a mantenir l’escalfor.

El brou es cola, i es torna a posar al foc, i quan comenci a bullir, s’hi tiren els galets de nadal, i els deixem bullir durant 8 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario