20 de enero de 2011

Salsa de calçots

Ingredients:


70 ametlles pelades
40 avellanes pelades
2 nyores (la pulpa)
1 gra d’all cru
1 cabeça d’alls escalivada
5 tomàquets madurs escalivats
1 ou du (el rovell)
1 ou
4 carquinyolis
sal
pebre negra el gust
pebre vermell una cullerada de cafè
300 cc d’oli d’oliva
vinagre de vi 1/2 got de cafè
un raigs de conyac o whisky

Preparació:


Posarem a dins el forn els tomàquets sense pelar i els alls i els escalivarem. Pelarem els tomàquets i els alls, posarem les nyores a remullar amb aigua freda i en un caso amb aigua farem bullir l’ou fins que tinguem el ou du, agafarem el rovell i desestimarem la clara.
Obrirem les nyores els i traurem les granes i amb un ganivet separarem la pulpa i la reservarem.
En un morter picarem les avellanes i les ametlles.
Finalment en un pot gran i posarem els tomàquets pelats, els alls escalivats, un gra d’all cru, el rovell de l’ou du, la pulpa de les nyores les ametlles i, les avellanes picades, 4 carquinyolis, 1 rovell d’ou cru, el pebre negra, pebre vermell, l’oli, la sal, el vinagre i el conyac.
Ho batrem tot be amb la batidora formant una salsa espessa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario