4 albergínies
200 g carn picada de porc (o 100 g de carn picada de porc i 100 g de carn picada de vedella)
300 g de llet
1 ceba ratllada
1 tomàquet ratllat
100 g formatge ratllat
1 cullerada sopera de farina blanca
1 culleradeta de mantega
1 rovell d’ou
Temps de preparació:
30 minuts aprox
Preparació:
Les albergínies es tallen en dos trossos al llarg i es tira sal a la part de dintre. Es posen a la paella amb oli calent, primer pel cantó de la pell. Quan està una mica feta es giren, i quan estan fetes es treuen.
La carn picada es fregeix amb la ceba i quan està rossa s’hi posa el tomàquet.
Quan està ben fet, es barreja amb la meitat de la beixamel.
Aquest farcit es posa damunt de cada tros d’albergínia, una mica obert.
Es posen a gratinar al forn a 180 graus cobertes amb la resta de la beixamel i amb el formatge ratllat per damunt, fins que són rosses.
Com fem la beixamel?
Es posen 200 g de llet al foc. Els altres 100 g de llet freda es barregen amb una cullerada de farina, una culleradeta de mantega, una mica de sal i un rovell d’ou, que es tiren amb la resta de llet quan aquesta comença a bullir, i es deixen uns 5 minuts, remenant de tant en tant.
No hay comentarios:
Publicar un comentario