19 de enero de 2011

Canelons de Nadal (per 20 canelons plens i macos)

Ingredients:


600 g carn magra de porc
400 g carn de vedella
2 pits de pollastre sense os
1 botifarra
1 fetge de pollastre
3 tomàquets madurs
3 cebes
150 g oli d’oliva
100 g de conyac
20 canelons
100 g formatge ratllat
Sal
1 litre i mig de llet
6 cullerades farina
2 rovells d’ou

Temps de preparació:

2 hores aprox.

Com fem la beixamel?

Posem un litre de llet al foc i mig litre en un pot a banda a on hi posarem sis cullerades grosses de farina i dos rovells d’ou i ho passarem pel minipimer i ho afegirem a la llet que està al foc quan aquesta comenci a bullir, i ho remenarem tot sovint i hi tirarem una mica de sal, deixant-ho bullir durant 7 minuts

Preparació:

En una cassola hi posarem l’oli i la carn a rostir tallada a trossos, i la sal, i es va remenant. Quan faci mitja hora que es rosteix hi afegirem el conyac i ho deixem rostir durant tres quarts d’hora més, i hi afegirem la ceba i el tomàquet tallat a trossos. Quan veiem que el tomàquet està ben desfet ja el podem treure.
Tot ho passarem per la trinxadora i hi barrejarem una cullerada i mitja de beixamel perquè quedin ben melosos. Es farceixen els canelons amb el rostit.
Els canelons es posen en una safata de forn i es tira la beixamel per sobre, i el formatge ratllat i es posen a gratinar al forn fins que el formatge estigui ros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario