Ingredients:
1 kg de vedella (llata)
2 cebes
2 grans d’all
1 cullerada sopera de llard
1 fulla de llorer
1 brotet de romaní
3 tomàquets
100 g de vi blanc
Sal, oli i pebre negreTemps de preparació:
2 hores i mitja aprox.
Recomanacions:
La millor part, segons la cuinera, de la vedella per a fer aquest rostit és la llata
Preparació:
Posarem la vedella sencera en una cassola al foc amb un bon polsim de sal i pebre negre, un bon raig d’oli i una cullerada sopera de llard.
Quan està rossa de cada cantó, hi afegirem la ceba tallada a la juliana, els alls sencers i el tomàquet a trossos.
Les herbes es lliguen totes juntes fent un farcell i també s’agregen a la cassola.
Quan està la ceba i el tomàquet mig fet hi tirarem el vi blanc (també podem fer servir conyac).
Quan tot està fet, es tapa i amb el foc baix es deixa coure una hora i mitja. Anirem mirant i girant el tall de vedella. Sempre hem de tenir cobert de suc el tall fins a la seva meitat, si ens quedem sense suc hi afegirem aigua.
Quan està fet, es deixa refredar per poder tallar ben finet. El suc es passa pel xino i quan tenim el tall tallat el posarem en una cassola, i hi tirarem el suc per damunt deixant-ho escalfar durant 10 minuts amb el foc ben baix.
No hay comentarios:
Publicar un comentario