1 de marzo de 2011

Cua de toro amb calçots (per a 4 persones)

Receta premiada.
Ingredients:

2 kg. De cua de toro
3 cebes
3 tomàquets madurs
3 pastanagues
2 porros
4 dents d’all
1 litre de vi negre
½ litre de vi blanc
2 fulles de lleure
2 cullerades de farina
Nou moscada
1 clau
Pebre negre
Oli d’oliva, sal, julivert
1 tassa de cafè de brandi

Temps aprox.:

4  hores

Preparació:

Comprarem la cua tallada a trossos. Es posa en adob duran tota una nit amb el vi negre, les cebes, els tomàquets, les pastanagues, els porros, el lleure.
Traurem la cua del adob, la salpebrarem, la passarem per la farina i la marcarem a la paella amb una mica d’oli fins que quedi una mica daurada. Traurem les verdures que hem fet servir per l’adob i reservarem el vi per mes tard.
En una cassola hi posarem una mica d’oli i hi sofregirem les verdures fins que quedin fetes, hi afegírem la cua de toro el vi de l’adob, el vi blanc, el brandi, els alls pelats, el clau, la nou moscada, el julivert tallat petit. salpebrar. La cua ha de quedar coberta si no hi queda afegírem una mica mes de vi blanc. Es deixa coura amb la cassola tapada a foc molt lent durant 3 hores, ho anirem barrejant . Traurem la cua, passarem el suc pel “minipimer”. Ho tornarem a posar tot junt uns 15 minuts mes a foc lent.
Els calçots triarem els mes fins que no serveixen per la calçotada. Els hi traurem la part verda i els tallarem en dos trossos. Els passarem per una barreja que haurem fet amb un rovell d’ou, farina, aigua i sal. Hi els passarem per la fregidora i muntarem el plat. OLE


No hay comentarios:

Publicar un comentario